Siemens wordt e-governmentpartnerschap Microsoft

Siemens Business Services en Microsoft willen nauw gaan samenwerken aan projecten voor e-government. De twee bedrijven ondertekenden gisteren een internationale partnerschapsovereenkomst.

In België zag Siemens Business Services (SBS) vorige week nog het outsourcing-contract van de Vlaamse Gemeenschap aan zijn neus voorbijgaan, maar dat belet het bedrijf niet om te hopen op nieuwe kansen. It-analisten voorspellen een verviervoudiging van het marktvolume voor e-government tussen 2002 en 2007, tot zowat 20 miljard euro. SBS en Microsoft willen natuurlijk graag een deel van die koek. De partners zullen voortaan gemeenschappelijke offertes indienen, hun marketingactiviteiten op elkaar afstemmen en hun verkoop- en projectmensen gemeenschappelijk opleiden.
 
Samen willen ze ook de 'E2Government Solution Suite' van SBS, ontwikkelen, een productpakket voor online portalen uit de publieke sector. Het product is gebaseerd op de .Net-technologie van Microsoft en legt de verbinding tussen de publiek toegankelijke internetpagina's en de back office-processen van de overheidssector, zodat alle bestaande procedures in het portaal geïntegreerd kunnen worden.
 
Het nieuwe partnerschap tussen SBS en Microsoft omvat de hele Emea-regio: Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast richten de twee bedrijven hun aandacht ook op de Oost-Europese landen die tot de EU willen toetreden, en ze overwegen ook om hun gemeenschappelijke activiteiten uit te breiden tot Noord-Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.