Microsoft betaalt 750 miljoen dollar aan AOL

Microsoft betaalt aan mediareus AOL Time Warner 750 miljoen dollar als deel van een minnelijke schikking van het conflict over de Netscape-aanklacht.

Bovendien krijgt AOL Time Warner 7 jaar lang een gratis licentie voor de Internet Explorer-technologie. America Online diende in januari 2002 een klacht in tegen Microsoft voor dochteronderneming Netscape Communications. Internet Explorer, de browsertechnologie van Microsoft, verdrong eind jaren negentig Netscape als meest populaire browser. Dat liet Netscape Communications niet zomaar gebeuren. Het bedrijf beschuldigde Microsoft van oneerlijke concurrentie, omdat de softwarereus zijn internetbrowser koppelde aan zijn Windows-technologie.
 
De strijdbijl lijkt nu helemaal begraven. De twee concurrenten gaan zelfs samenwerken om elkaars technologie beter op elkaar af te stemmen. Samen willen Microsoft en AOL Time Warner ook projecten ontwikkelen rond digitale media. De bedoeling is om digitale content sneller te laten doordringen in de markt. "Onze bedrijven blijven concurreren, maar we hebben nu gelukkig ons geschil kunnen bijleggen. Ik ben erg opgetogen over de kans die we krijgen om samen te werken aan de doorbraak van het digitale media-tijdperk", verklaarde Bill Gates, die als Chairman en Chief Software Architect van Microsoft nog lang niet naar de achtergrond is verdwenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.