SGI snijdt fors in personeelsbestand

Supercomputerproducent SGI ontslaat 10 procent van zijn personeel, ofwel 400 werknemers. Dit moet een besparing van 10 miljoen dollar per kwartaal opleveren.

De ontslagen maken deel uit van de lopende reorganisatie. De nu aangekondigde ontslagronde kost SGI een afschrijving van 15 tot 20 miljoen dollar, die het dit kwartaal (aflopend op 27 juni) boekt. De hieruit voortkomende besparing van 10 miljoen dollar wordt vanaf het kwartaal daarop gerealiseerd.
 
De ontslagen vinden bedrijfsbreed plaats, het meest bij marketing en administratie, aldus een Amerikaanse woordvoerder. De verkoop- en ontwikkelafdelingen blijven grotendeels buiten schot.
 
SGI-ceo Bob Bishop zegt dat deze nieuwe stap in de herstructurering nodig is doordat de omzet tegenviel. In het zojuist afgesloten fiscale derde kwartaal boekte het bedrijf een verlies van 35 miljoen dollar op 217 miljoen dollar omzet. In dezelfde periode vorig jaar had het nog 10 miljoen dollar winst en 263 miljoen dollar omzet.
 
De supercomputerfabrikant heeft echter wel nieuwe contracten gesloten met Amerikaanse leger- en defensie-organisaties. Daarnaast is er een groeiende vraag naar de begin dit jaar gelanceerde Altix-servers, supercomputers in clustervorm die Intels 64-bit Itanium 2-processoren en Linux gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.