SCO sluit overname door IBM niet uit

De juridische strijd van SCO met de Linux-gemeenschap, waarbij het bedrijf van IBM 1 miljard dollar eist voor het vermeende misbruik van SCO's Unix-code, kan eindigen met de overname van SCO door IBM.

Of dit scenario werkelijkheid wordt is nog lang niet zeker, maar veel analisten en informatici verwachtten al vanaf het begin dat de juridische strijd van SCO op deze manier zal eindigen. Nu verklaart het bedrijf zelf dat het een overname door IBM niet uitsluit. Dat vertelde Darl McBride, ceo van de SCO Group in een interview met de Amerikaanse it-site Computerworld.
 
Hij reageerde daarmee op een rapport van Ted Schadler, marktanalist bij Forrester Research. Die schreef onlangs dat SCO wellicht wordt overgenomen door IBM of door een consortium onder leiding van IBM, 'om het SCO-probleem uit te schakelen'. "Het is niet mijn bedoeling om de Linux-business de kop in te drukken", zei McBride nog. "Ik kom gewoon op voor de rechten van de andeelhouders, de werknemers en alle andere betrokkenen."
 
De inkomsten van SCO daalden van 200 miljoen dollar in 1999 naar 60 miljoen dollar dit jaar, en dat is volgens McBride hoofdzakelijk te wijten aan de verpletterende marktgroei van Linux. Analisten noemen echter ook de concurrentie van Microsoft (met Windows serversoftware) en het beleid van SCO zelf, als belangrijke factoren voor de penibele situatie waarin de onderneming zich nu bevindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

If you can not beat them. . . buy them

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.