Peoplesoft koopt concurrent J.D. Edwards

Peoplesoft, de derde grootste leverancier van bedrijfssoftware wereldwijd, wil naaste belager J.D. Edwards overnemen in een aandelenruil ter waarde van 1,7 miljard dollar.

De gezamenlijke omzet van beide bedrijven zou rond de 2,8 miljard liggen. Het gecombineerd bedrijf biedt werk aan 13.000 mensen (voor herstructurering) en telt ruim 11.000 klanten in 150 landen.
 
"Peoplesofts kracht in de markt van grote bedrijven en in de dienstensector, gecombineerd met J.D. Edwards' positie als een gerenommeerd leider in de markt van middelgrote bedrijven en in de verwerkende industrie, levert een bedrijf op dat de hele markt van bedrijfssoftware beter kan bedienen dan welke leverancier dan ook", stelde Bob Dutkowsky, ceo van J.D. Edwards, bij de bekendmaking van de verkoop.
 
Peoplesoft-topmensen voegden eraan toe dat beide bedrijven complementair zijn en dat de overlap van (potentiële) klanten tussen beide bedrijven bijzonder klein is. Beide bedrijven verwachten ook een interessante kruisbestuiving van hun respectievelijke sterkten: "Peoplesoft kan in de markt van grote ondernemingen J.D. Edwards' expertise in de verwerkende industrie gebruiken en J.D. Edwards kan onze hrm- en erp-kennis aanwenden in de markt voor middelgrote bedrijven", lichtte Peoplesofts ceo Craig Conway toe bij de bekendmaking.
 
J.D. Edwards wordt een filiaal in volledige eigendom van Peoplesoft en de aandeelhouders van J.D. Edwards zullen ongeveer 25 procent van het totale aandelenpakket bezitten. Beide bedrijven verwachten dat de transactie eind september rond zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit verhaal lijkt een vervolg te krijgen:
http://biz.yahoo.com/rc/030606/tech_peoplesoft_2.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-03T00:00:00.000Z Stef Gyssels, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.