Nederlander Bouten opgestapt bij Plaut

De Nederlander Toon Bouten is na krap een maand alweer vertrokken bij het Oostenrijkse Plaut AG. Eind april was hij Erich Lebeiner opgevolgd als bestuursvoorzitter van deze SAP-dienstverlener. Een reden wordt niet gegeven.

Bouten (45) was aangetrokken om Plaut na een reorganisatie weer op het goede spoor omhoog te zetten. De SAP-implementatiemarkt zit net zoals zoveel andere segmenten in een dip en de concurrentie is er hevig. Plaut wilde zich onder het bewind van Bouten opnieuw concentreren op de Centraal- en Oost-Europese markt.
 
De in de jaren '90 ingezette internationalisering bracht het bedrijf de afgelopen jaren in de problemen, waarna een sanering volgde. Vorig jaar leed de firma uit Salzburg een brutoverlies (inclusief afschrijvingen op afgestoten buitenlandse vestigingen) van 25,6 miljoen euro op een omzet van 215,8 miljoen euro (een daling van 23 procent). Het gerucht dat Plaut zou worden overgenomen door Cap Gemini Ernst & Young wordt voorlopig ontkend.
 
Bouten begon zijn carrière bij Philips Electronics. In 1994 stapte hij over naar Compaq, waar hij hoofd van de Europese consumenten-pc-tak werd. In 2000 nam hij de leiding op zich bij Jobline, een wervingkantoor met eigen pz-software, dat werd verkocht aan TMP-Monster. Bouten kwam daarna bij Plaut terecht. Hij is zelf vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-04T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.