It-dienstenmarkt zit weer in de lift

Marktanalist Gartner voorspelt voor dit jaar een groei van de it-dienstenmarkt met 3,5 procent. Het snelst groeiende marktsegment is uitbesteding.

2002 was het moeilijkste jaar voor de markt van it-diensten, maar dit jaar komt er dus opnieuw een bescheiden groei van 3,5 procent, tot een totale waarde van 555 miljard dollar. Ook dit jaar worden de it-budgetten echter uiterst kritisch en voorzichtig besteed, zegt Gartner.
 
De grootste groei zit in het segment van de uitbestedingsdiensten, waarbij it-beheer en procesbeheer sneller groeien dan consultancy, ontwikkeling en integratie-diensten. "Deze snellere groei komt door het aanbod van aanbieders die 'transformationele' outsourcingdiensten aanbieden, die de klanten moeten toelaten hun kosten te drukken en hun it-infrastructuur te verbeteren", zegt Kathryn Hale, analist bij Gartners worldwide IT services group. "Uitbesteding vervangt interne it-besteding en de financiering komt vaak niet uit de it-budgetten zelf. Daardoor is groei in het segment van uitbesteding mogelijk, zelfs al blijven de it-budgetten beperkt."
 
Noord-Amerika blijft de grootste afnemer van it-diensten, goed voor 47 procent van de wereldwijde inkomsten uit die markt. West-Europa neemt dit jaar 29 procent van de markt voor zijn rekening, zo voorspelt Gartner. In de Aziatisch/Pacifische regio groeit de markt dan weer het snelst, en dat tot in 2007. "We verwachten een algemene groei van de it-budgetten, waaronder de besteding aan diensten, in de tweede helft van 2004 tot het begin van 2005", zegt Robert De Souza, analist bij Gartners IT services group. "Die heropleving is een gevolg van het verhoogde marktvertrouwen, en van de groeiende noodzaak van bedrijven om hun infrastructuur op niveau te houden terwijl ook hun kosten onder controle blijven."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Onzin !! Outsourcing kost nog meer geld dan een eigen afdeling .Dit wordt alleen maar gezegd om te markt open te wrikken en weer IT Projectjes te hebben en wie is weer de dupe de Brave Slaafse IT medewerker.Dit gaat niet werken.Wie wordt er weer beter van ?de BUM (Business Unit Manager)DE man die het in de Outsourcing Bedrijfjes geweldig doet.Zijn vrouw ook in een dikke leasewagen laten rijden op kosten van de zaak uiteraard.Gek he dat de tent falliet gaat.Nee dat snelle gedrag helpt ons allemaal naar de knoppen.Doe gewoon doe je gek genoeg is toch het credo. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor de economie gunstig, maar laat deze badgasten in hun geweldige wagens en nieuwbouwwijken buiten spel want ik moet er persoonlijk van kotsen.

still a long way to achieve

Keep it up, techies!
Way to go!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.