IBM komt deze week met integratiesoftware

Deze week brengt IBM zijn DB2 Information Integrator-software op de markt. Deze moet data vanuit verschillende opslagbronnen samenbrengen.

DB2 Information Integrator, eerder bekend onder de codenaam Xperanto, werkt als een zoekmachine voor bedrijfsinformatie. In plaats van een enorme, centrale database te installeren (data warehouse), kan de software de gegevens uit verschillende aparte bronnen toch samen doorzoeken alsof de gegevens samen zijn opgeslagen.
 
In eerste instantie is het product bestemd voor het doorzoeken van relationele databases met sql-zoektechnologie. IBM wil ook xml gebruiken met een zoektechnologie die gebaseerd is op de Xquery-standaard. Daarmee kunnen bijvoorbeeld ook opgeslagen e-mails of webpagina's worden doorzocht. Later moet er ook een versie van de DB2 Information Integrator komen voor content management systems.
 
IBM is zeker niet het enige bedrijf dat zijn klanten een alternatief wil bieden voor de centrale database-aanpak. Zo biedt BEA Systems sinds vorig jaar 'Liquid Data', een xml-gebaseerde zoekmethode voor het doorzoeken van data uit verschillende gegevensbronnen. En ook Microsoft wil in de volgende versie van zijn SQL Server database dergelijke mogelijkheden inbouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.