Eerste eHealth-trofeeën in Brussel uitgereikt

Evisand (Spanje), Sjunet (Zweden), Coherence (Frankrijk) en NHS Direct (Verenigd Koninkrijk) zijn de vier e-health projecten die tijdens de eerste eHealth-conferentie in Brussel bekroond werden.

De eerste eHealth-conferentie, georganiseerd door de Europese Commissie, eindigde vorige week vrijdag met de adoptie van een ministeriële verklaring die het belang onderschrijft van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Die technologie moet zorgen voor een betere gezondheidszorg die beter wordt beheerd en meer persoonlijk is.
 
De Europese ministers kwamen tot een overeenkomst over de te nemen maatregelen voor de verbeterde standaardisering van de uitwisseling van gegevens en de interoperabiliteit tussen verschillende systemen. Er komt volgend jaar ook een tweede eHealth-conferentie.
 
Gelijktijdig werden in Brussel vier projecten bekroond met een 'eHealth Award'. Er waren in totaal 48 kandidaten voor zo'n Award. De bekroonde projecten zijn: Evisand, een toepassing uit Andalousië die online medische bijstand verleent in noodgevallen; Sjunet, het nationale, ip-gebaseerde netwerk van de Zweedse gezondheidszorg; Coherence, een frans informatiesysteem voor de reorganisatie van een kliniek en ten slotte NHS Direct, het spectaculaire Britse portaal voor geneeskunde via internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-26T00:00:00.000Z Olivier Fabes, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.