Intel verbetert Centrino-hardware en driver

Intel lanceert snellere en langzamere, ofwel energiezuinigere Pentium M-processoren. Die chips zijn de kern van het Centrino-chippakket voor draadloze netwerken in energiezuinige laptops.

De nieuwe chip draait op een kloksnelheid van 1,7 GHz. Daarnaast lanceert Intel een 1,2 GHz Pentium M met laag voltage en een 1 GHz-uitvoering met extreem laag energieverbruik. De prijzen voor de huidige 1,4 en 1,5 GHz-modellen met 25 tot 30 procent zijn verlaagd, terwijl de 1,3 GHz-uitvoering zijn prijs behoudt.
 
Intel heeft ook zijn netwerk-driver opgewaardeerd naar versie 7.1 om een probleem te repareren. Het bleek namelijk dat netwerksoftware conflicten opleverde met vpn-clientprogramma's (virtual private network) waardoor Windows vastloopt met het beruchte blauwe scherm.
 
Dit probleem is al enige tijd bekend. De waarschuwing (http://support.intel.com/support/network/wireless/pro2100/suppvpn.htm) op Intels website dateert van 6 maart, maar volgens het Amerikaanse blad PC World is de melding al op 26 februari gepubliceerd. Centrino is 12 maart officieel gelanceerd, maar het chippakket werd de maand ervoor al uitgebreid en openlijk uit de doeken gedaan (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0903trz.htm) op de ontwikkelaarsbijeenkomst IDF in San Jose (Californië).
 
Aanvankelijk adviseerde Intel gebruikers om alleen ondersteunde vpn-software te gebruiken, of - in geval van niet-ondersteunde vpn-clients - zijn Proset-netwerksoftware uit te schakelen. Daarmee is echter ook veel van de Centrino-functionaliteit uitgeschakeld, zoals de geavanceerde energiebesparing en de intelligente schakelaar voor netwerkadapters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.