Amerikaanse Marine torpedeert EDS

EDS is in de rode cijfers gedoken door een grote afschrijving van 334 miljoen dollar op een contract met de Amerikaanse marine.

Voor het eerste kwartaal van 2003 schreef de Texaanse automatiseerder een verlies van 126 miljoen dollar in de boeken. Behalve de marine-afschrijving werd het negatieve resultaat ook veroorzaakt door de gouden handdruk van 31 miljoen dollar voor de weggestuurde topman Dick Brown. Vorig jaar verdiende EDS nog 354 miljoen dollar in het beginkwartaal. Zonder de bijzondere lasten zou EDS een winst van 144 miljoen dollar hebben behaald. De omzet steeg wel: met 2 procent naar 5,37 miljard dollar.
 
De nieuwe topman Michael Jordan is somber over de komende resultaten in het tweede kwartaal. Het aantal nieuwe contracten blijft achter bij de prognoses door fellere concurrentie en het minder snel instappen in risicovolle projecten waarin veel moet worden geïnvesteerd. Het nieuwe managementteam bereidt overigens een nieuwe strategie voor die volgende maand wordt gepresenteerd.
 
Het zevenjarig marinecontract (Navy Marine Corps Intranet Contract) - bij de ondertekening geschat op een waarde van zeven miljard dollar - blijkt inmiddels een onklaar anker voor EDS. Een woordvoerder meldde tegenThe Wallstreet Journal dat het contract waarschijnlijk nooit winstgevend zal worden. Het bedrijf noemt als oorzaken een fikse vertraging van computerinstallaties en de lager uitgevallen marges op geïnstalleerde werkplekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-08T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.