MCI gaat gsm-netwerk in Irak aanleggen

Telecombedrijf MCI heeft een contract gekregen om voor 34 miljoen dollar een gsm-netwerk in Irak te bouwen. Amerikaanse politici pleitten eerder voor een cdma-netwerk dat in de VS gebruikelijk is.

Het telecombedrijf gaat in Iraks hoofdstad Bagdad voor de buitenlandse militairen en voor de autoriteiten van het land in opbouw een gsm-netwerk bouwen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie gaf aan dat het nu nog niet duidelijk is of dit netwerk ook buiten Bagdad te gebruiken is. Ook is niet duidelijk of het de basis is voor een publiek telefonienetwerk op de langere termijn. Over zes maanden moet de autoriteit zelf beslissen hoe het zijn telecominfrastructuur weer opbouwt.
 
De keuze voor de gsm-standaard zal een aantal Amerikaanse politici een doorn in het oog zijn. Zij hadden geroepen om een nieuw mobiele telefonienetwerk op cdma te baseren. Zo noemde het Amerikaanse congreslid Darrell Issa gsm een Europees systeem dat geen steun verdiende van Amerikaanse belastingbetalers. Gsm-voorstanders voerden aan dat de standaard internationaal is. De meeste landen in de Golf-regio gebruiken gsm-netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Marklin in dan ook de enige baan waar je, zonder moeilijk te doen, een keerlus in kan maken: Niet elke eilandnorm is per definitie slecht maar dat er hier vriendjespolitiek gevoerd wordt is klaar als een klontje. Waarom denk je dat Bush de VN niet er bij wil hebben. Kan'ie z'n vriendjes niet meer bevoordelen.

1. MCI is de nieuwe naam voor WorldCom, de frauderende Amerikaanse ICT firma die mede aan de oorzaak licht van de krisis in de ICT sector.
2. De Amerikanen denken dat alles van hun het beste is in de wereld, en dat er niets anders bestaat als zij. Zij wonen op een eiland gelijk vroeger Groot Brittanië en zouden meer open moeten staan voor de rest van de wereld en niet andersom.
3. Waarom moeten persé Amerikaanse bedrijven het monopolie hebben voor de heroprichting van Irak en dan nog met de opbrengst gaan lopen? Zij hebben toch het land plat gelegd en moeten er toch niet aan gaan verdienen.
3. Dit alles riekt naar vriendjespolitiek. MCI is echter niet zo dom en gebruikt internationale normen inplaats van een eiland norm. Zie bv maar bij Modelspoorwegbouw, waar alle HO merken het 2 rail-gelijkstroomsysteem gebruiken en bijna allemaal dezelfde koppelingen. Alleen Märklin gebruik nog daarenboven een eigen contactrail-wisselstroomsysteem. (dit tussen haakjes)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.