Digitale tv-markt groeit in Europa

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van IDC telt West-Europa al 24 miljoen abonnees van betaalde digitale tv-diensten. Dat aantal zou tegen 2007 groeien naar 49 miljoen.

Satelliet blijft volgens IDC het dominante platform voor dergelijke diensten. In de meeste West-Europese landen vormen kabel en DSL slechts een beperkte concurrentie.
 
"In landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje, zijn er al heel wat DTV-abonnees, maar andere landen als Duitsland, Nederland en België hinken nog achterop", zegt Nicky Walton, analist bij IDC's European Telecommunications Services-afdeling.
 
In 2002 is de consolidatie van de satellietoperatoren ingezet, en die consolidatie zal volgens IDC nog verdergaan. De marktonderzoeker verwacht dat dit uiteindelijk resulteert in een stijging van het aantal pan-Europese spelers die verschillende regio's en landen bedienen, en in de verticale en horizontale integratie tussen mediabedrijven en telco's. Om het medium werkelijk populair te maken, moet ook de prijs van de content op Europees niveau worden getild, stelt IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.