Gartner: pc-markt herstelt geleidelijk

De pc-markt vertoont stilaan tekenen van herstel, zo blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport van Gartner.

De wereldwijde pc-verkoop levert naar verwacht 38,3 miljard dollar op in het lopende tweede kwartaal. Dat is een stijging met 2,6 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. In totaal verwacht Gartner dat 30,7 miljoen pc's worden verkocht tijdens dit kwartaal - 6,4 procent méér dan een jaar geleden.
Over het hele jaar voorspelt Gartner een inkomstencijfer van 170,6 miljard dollar, wat een groei betekent van 3,3 procent in vergelijking met 2002.
De pc-markt is als vanouds een goede gezondheidsindicator van de totale it-markt, want ook daar spreken zowel Gartner als andere marktanalisten zoals IDC en Aberdeen, van voorzichtige groeipercentages.
Gartner verwacht wel dat het herstel enige tijd zal duren. Veel bedrijven konden de vervanging van hun oude desktop pc's nu eenmaal niet langer uitstellen, maar wie dat wél kan, zal het wellicht ook doen.
In Europa ziet Gartner een meer afwachtende houding dan in de Verenigde Staten. De VS neemt volgens de marktanalist meer actieve maatregelen ter stimulering van de economie, terwijl Europa de heropleving van zijn export laat afhangen van de situatie in de VS. Daardoor duwt Europa zichzelf nog dieper in de put, vindt Gartner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.