Sun start met software-abonnement

Sun Microsystem begint binnen twee maanden met zijn nieuwe prijssysteem Orion.

Het bedrijf denkt met een systeem van kwartaalabonnementen voor opwaardering en uitbreiding van software betere licentievoorwaarden te scheppen dan concurrenten als Microsoft en Oracle.
 
Orion behelst de verwerking van meer serversoftware in Suns besturingssysteem Solaris voor de Ultrasparc-processor, de x86 Intel-processoren en voor Suns Linux-variant. Daarnaast betreft het gebruik van veertien server-, internet-, en N1 database-producten die gekoppeld zijn met Solaris.
 
Wat de prijs gaat worden van het nieuwe systeem, maakte Sun nog niet bekend. Merrill Lynch-analist Steve Milunovich gokt op honderd tot tweehonderd dollar per gebruiker per jaar, aldus nieuwsdienst Cnet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is een begin maar als een software vendor gaat allemaal [quote] ...need for greater simplicity, predictability and affordability of enterprise computing environments ...[/quote] zelf uitleggen dan heb je geen account managers, co-ordinators(These folks really irk me) nodig. Wel een goede begin oracle heeft heel veel negatieve publiciteit gekregen wegens onduidelijkeheden in hun licensies.
Lees verder http://www.sun.com/smi/Press/sunflash/2003-02/sunflash.20030226.4.html
of
http://siliconvalley.internet.com/news/article.php/1690831

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.