EMC gaat opslag switches van Cisco verkopen.

De Cisco's MDS 9000 switch-reeks wordt door EMC onder eigen naam aangeboden binnen de Connectrix-reeks. De Cisco-switch van EMC, die later dit kwartaal op de markt komt, kan zowel worden beheerd met software van Cisco als van EMC.

EMC is van plan om software te ontwikkelen die specifiek bestemd is voor de switches van Cisco, want de software van Cisco biedt momenteel meer mogelijkheden. De twee bedrijven willen samen ook de standaarden promoten voor dergelijke opslag-switches
 
De samenwerking tussen EMC en Cisco komt niet als een verrassing. EMC promoot namelijk het concept van een genetwerkte opslaginfrastructuur (san), en dat klinkt een netwerkbedrijf als Cisco natuurlijk als muziek in de oren. De interesse van Cisco in de opslagmarkt bleek al uit de overname, in augustus 2002, van Andiamo Systems, een producent van 'intelligente' storage switches.
 
Cisco is echter niet de enige leverancier van netwerkinfrastructuur die zijn oog laat vallen op de opslagmarkt. Ook switch-producent Brocade is geïnteresseerd. EMC wil overigens ook een storage switch van Brocade doorverkopen, wat een driecte concurrentie betekent voor Cisco. Laatstgenoemde wedt zelf ook op meerdere paarden, en sloot ook al overeenkomsten met IBM en HP voor het doorverkopen van zijn storage switch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.