Scansoft verspreidt taaltechnologie met IBM

Scansoft heeft een overeenkomst gesloten met IBM voor de gezamenlijke verspreiding van taaltechnologie.

De twee bedrijven gaan samen Scansofts telefonieproducten Voicerequest en Directoryassistance geschikt maken voor Websphere, de Java-gebaseerde applicatieserver van IBM. Daarnaast werd de licentie-overeenkomst voor Realspeak verruimd. IBM gaat die (van Lernout & Hauspie afkomstige) 'text-to-speech' software aanbieden in alle 20 beschikbare talen. Omgekeerd wil Scansoft de Viavoice-producten van IBM (dicteertechnologie voor desktop-gebruikers) distribueren.
 
De twee bedrijven zijn op bepaalde vlakken concurrenten, maar blijkbaar wordt die concurrentiestrijd even opzij gezet voor de gezamenlijke verspreiding van taaltechnologie, die inderdaad nog altijd een duwtje in de rug kan gebruiken.
Scansoft breidt dankzij het partnerschap met Big Blue zijn marktbereik uit naar China, Duitsland, Japan en Latijns Amerika.
 
Het Amerikaanse taaltechnologiebedrijf is vooral bekend als de okoper van de kerntechnologie van L&H. Daarop is het blijkbaar goed bouwen. Scansoft kondige vorige week ook al de overname aan van concurrent Speechworks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.