Microsoft integreert biometrie in Windows

Microsoft tekende een overeenkomst met Authentec, een producent van sensoren voor de herkenning van vingerafdrukken. Microsoft wil biometrische software inbouwen in Windows.

Het Amerikaanse bedrijf Authentec zal samen met Microsoft een driver creëren die moet dienen als driver-model voor andere producenten van biometrische hardware. Microsoft wil bovendien een nieuwe API (application programming interface) inbouwen in het Windows besturingssysteem, waardoor biometrische hardware eenvoudig kan worden toegevoegd volgens het 'plug-and-play'-principe. De driver wordt dan automatisch geladen. Op die manier moet het voor bedrijven gemakkelijker worden om beveiligingssoftware te installeren die gebruikmaakt van vingerafdrukherkenning.
 
Herkenning van vingerafdrukken is de meest gebruikte biometrische technologie voor de beveiliging van de toegang tot pc's. Andere biometrische technologieën maken gebruik van gelaatsherkenning, irisscan, stemherkenning en de herkenning van handafdrukken voor persoonsidentificatie.
 
Authentec hoopt dat de samenwerking met Microsoft het gebruik van biometrische technologie in computers doet toenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.