Cisco lanceert nieuwe voip-telefoons

Cisco Systems brengt een aantal nieuwe voice-over-ip telefoons op de markt. De scherp geprijsde toestelletjes moeten internet-telefonie aantrekkelijker maken voor bedrijven.

De nieuwe Cisco IP Phone 7902G kost 130 dollar en is daarmee de goedkoopste voip-bureautelefoon van Cisco. Het bedrijf heeft daardoor een model dat even goedkoop is als de low-end voip-telefoons van concurrenten als Spectralink. Vroeger kostte de goedkoopste Vvoip-telefoon van Cisco 165 dollar.
 
Cisco hoopt dat zijn nieuwe, goedkopere ip-telefoon bedrijven zal overhalen om te investeren in een telefoniesysteem dat gebruikmaakt van het internet protocol. Die investering moet immers op langere termijn voor een mooie kostenbesparing zorgen. Telefoneren via internetlijnen - en vooral lange-afstandsgesprekken - kost namelijk veel minder dan telefoneren via vaste telefoonlijnen.
 
De tweede nieuwe ip-telefoon van Cisco, model 7912G, kost 245 dollar en beschikt over meer technische mogelijkheden dan het goedkopere model.
 
De derde ip-telefoon, de draadloze 7920, komt pas in juni op de markt en kost 595 dollar. Dat is Cisco's eerste telefoon die een verbinding maakt via een wifi-netwerk. Het toestel ziet eruit als een 'gewone' telefoon maar het maakt gebruik van 802.11b-technologie. Gebruikers kunnen er dus mobiel mee bellen zoals met een gewone draadloze telefoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.