Hutchison trekt bod op Global Crossing in

Het Chinese conglomeraat Hutchison Whampoa annuleert zijn bod op Global Crossing, omdat de Amerikaanse overheid zijn onderzoek naar de overname uitbreidt.

De noodlijdende uitbater van een wereldwijd glasvezelnetwerk Global Crossing heeft een aantal federale overheidsorganen in de VS als klant. De Amerikaanse overheid wil onderzoeken wat de invloed van de Chinese overheid is op de nieuwe eigenaren Hutchison en Singapore Technologies Telemedia (STT), die het bedrijf en diens netwerk willen overnemen. Omdat het concern op dit moment een Chapter 11-procedure doorloopt, kan de Amerikaanse overheid eventueel zijn veto over de overname uitspreken. De commissie, die nu zijn taak uitbreidt, rapporteert rechtstreeks aan president George Bush, die de knoop zal doorhakken.
 
Hutchison geeft als reden voor zijn aftocht dat 'het niet mogelijk bleek om een voor alle partijen bevredigende overeenkomst te sluiten op afzienbare termijn'. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat het Global Crossing niet als hoofdactiviteit ziet. Het telecombedrijf vroeg in januari 2002 chapter 11 aan omdat het door de kelderende prijzen voor netwerkcapaciteit niet langer zijn gigantische schuldenlast van 12,4 miljard dollar kon dragen. STT wil nu alleen het bod van 250 miljoen dollar op 61,5 procent van de aandelen in het noodlijdende bedrijf gestand doen. Dit blijkt uit een brief die ceo John Legère vandaag aan klanten van Global Crossing heeft verstuurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-01T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.