SCO: Gedeelte code Linux kopie van Unixware

De strijd tussen de open source gemeenschap en Unix-leverancier SCO Group gaat onverminderd verder. Volgens SCO-baas Darl McBride zijn diverse lijnen code in Linux een letterlijke kopie van code uit Unixware.

Enkele weken terug startte SCO een rechtszaak tegen IBM. Volgens SCO heeft IBM onderzoeksresultaten van een gezamenlijk project hergebruikt in zijn open source initiatieven. Daarmee zouden patenten van SCO geschonden worden. IBM ontkent in alle toonaarden, en de rechtszaak leverde SCO een storm van protest op van de open source gemeenschap. SCO eist een schadevergoeding van een miljard dollar. Waarnemers gaan ervan uit dat het om een wanhoopsdaad van SCO gaat, dat dankzij een minnelijke schikking financieel het hoofd boven water wil houden.
 
SCO heeft intussen vol de aanval ingezet tegen Linux. Volgens topman Darl McBride zijn consultants erachter gekomen dat diverse lijnen Linux-code exacte kopieën zijn van de code in Unixware. SCO is tegenwoordig eigenaar van Unixware, dat oorspronkelijk door de AT&T Labs werd ontwikkeld. Andere lijnen lijken enorm op de Unixware-code, maar bevatten een aantal veranderingen om het plagiaat te maskeren, zegt SCO. Het bedrijf weigert bekend te maken om welke lijnen code het gaat. "Ze zouden toch maar de code herwerken om het plagiaat wit te wassen", aldus McBride. Hij vindt een rechtbank een veel betere plaats om met de bewijzen uit te pakken.
 
In de strijd tussen SCO en de open source gemeenschap lijkt het doel intussen de middelen te heiligen: vorige vrijdag kreeg de website van SCO een Denial-of-Service aanval te verduren die de site bijna lam legde. Hoewel niet te traceren is wie de aanval opzette, gaat SCO ervan uit dat deze 'slag onder de gordel' alles te maken heeft met het proces tegen IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Aha. . . Ik - Nix, U - Nix dus dan ook SCO - Nix!

Het probleem is dat het nog waar is ook;
1) Linux is gejat van Minux,
2) Apple's X-Windows komt ook uit de Unix wereld,
3) Microsoft Windows verdiend ook niet de naam om "Windows " te mogen heten, zij waren immers ook niet de eerste.
4) AIX, BSD Unix, HP-UX, DEC-Unix zijn relatief gewoon varianten van Unix System-V (5) welke is ontworpen door AT&T, en oorspronkelijk is van SCO Sant Cruz Operating Systems, zij zijn toch echt de eigenaren van de source-code.
dus zoals "edu" op deze pagina beweerd, is niet helemaal waar, we praten immers over miljoenen dollars 'profit' en daar wil SCO een graantje van mee pikken in deze slechte economie, dat kan ieder mens nog begrijpen.
Dus een "zielig gedoe", is het zeker niet.
-
Hete Post (Microsoft, Cisco, Solaris & SCO Unix gecertificeerd)

Zielig gedoe allemaal !

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.