Smartphone moet niet op pc lijken, zegt Siemens

Microsoft en consorten snappen niets van het concept Smartphone. Tijdens een conferentie van Symbian hield Siemens-topman Peter Zapf een vurig pleidooi tegen de visie die wil dat een smartphone op een pc moet lijken.

Symbian levert besturingssystemen voor smartphones en concurreert in die markt tegen PalmSource (een dochter van pda-leverancier Palm) en Microsoft. Microsoft streeft er met zijn Smartphone 2002 naar de smartphone-gebruiker eenzelfde interface aan te bieden als de pc-gebruiker. Daarom ontwikkelde Microsoft ook mobiele versies van Explorer, Outlook en Word.
 
De Britse it-site Silicon.com citeert Peter Zapf, die aan het hoofd staat van de mobilofoondivisie van Siemens. Zapf zegt dat een pc nooit persoonlijk geweest is: "Een telefoon neem je overal met je mee, een notebook niet. Een mobiele telefoon gebruik je ook niet alleen voor je werk, maar voor allerlei aspecten in je leven". Zapf gaat er ook van uit dat er meer mobieltjes gebruikt zullen worden dan pc's en dat meer mensen dan ook vertrouwd zullen zijn met telefoons dan met pc's. "Wij willen het hen makkelijk maken, en hen niet naar een computer sturen om software af te halen voor hun telefoon."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Als je wilt dat je telefoon (de smartphone) functies van de PC moet overnemen, dan zul je toch ook de interface hierop aan moeten passen: je moet niet een nieuwe standaard ontwikkelen (zoals destijds met WAP), maar je moet aansluiten bij de bestaande PC dingen zoals agenda, documenten (Word is meestgebruikt), internetpagina's (om ze optimaal weer te geven is IE of iets dergelijks nodig).
Het argument van Siemens dat de mensen geen PC gebruiken gaat bij mij niet op: meestal zijn het juist de PC-gebruikers die dergelijke apparatuur zoals smartphones aan willen schaffen. En zij zoeken aansluiting.

Misschien kunen pc's wat meer op telefoons gaan lijken qua bediening ;)
Ik denk dan aan een moderne PDA met werkbaar toetsenbord die direct gebruikt kan worden zodra je hem openklapt. Epoc R7 als besturingssysteem, Compact Flash slot en formaatje A5 of A6 met kleurenscherm, infrarood, bluetooth, firewire, USB2, Ethernet en modem ingebouwd en voorzien van een massaproduct als processor. Verder zou het fijn zijn als de onderdelen gewoon vervangbaar waren zoals bij een PC.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.