Intel hervat levering 800MHz-bus Pentium 4

Intel hervat de levering van zijn nieuwste Pentium 4-processor met 800 MHz systeembus. Het had de lancering van zijn nieuwe Pentium 4, codenaam Northwood, voor korte tijd uitgesteld.

De producent ontdekte op de valreep problemen met de nieuwe 3 GHz processor met 800 MHz systeembus en de bijbehorende i875P-chipset. De zaak was ernstig genoeg om de lancering korte tijd op te schorten.
 
De vernieuwing van deze combinatie is de verhoging van de systeembussnelheid naar 800 MHz voor ddr400-geheugenchips. Dit was tot op heden 400 of 533 MHz voor Intels Pentium 4-processoren. De nieuwe processor en chipset, codenaam Canterwood, zouden deze week zijn gelanceerd.
 
Intel ontdekte tijdens de laatste validatietests echter een probleem. De aard daarvan is niet onthuld. Volgens de chipproducent was de 'afwijking' slechts bij een beperkt aantal van de nieuwe processoren aangetroffen. Middels een softwareopwaardering voor bios-chips is de kwestie nu opgelost. Het ontdekte probleem is overigens niet van toepassing op de huidige 3,06 GHz Pentium 4-chips, die in november zijn gelanceerd.
 
Opvallend is dat de nieuwe chipset dient als opvolger voor de i850e-chipset, codenaam Tehama. De twee chipsets zijn bedoeld voor de bovenkant van de pc-markt, maar Canterwood ondersteunt ddr-geheugen. Tot op heden positioneerde Intel nog altijd Rambus-chips (rdram) als geheugen voor het marktsegment dat een hoog prestatieniveau vereist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.