HP creëert bruggenhoofd uitbesteding

Niet IBM of EDS maar Hewlett-Packard en CSC sloten de afgelopen weken opvallende uitbestedingsdeals. Voor HP zou het contract met Procter & Gamble wel eens toegang kunnen geven tot het walhalla van de megadeals.

Hewlett-Packard lonkt al jaren naar de top van de dienstverlenende markt. De overeenkomst met levensmiddelenfabrikant Procter & Gamble, die in mei moet worden bekrachtigd, kan een doorbraak betekenen. Het contract met P&G heeft een looptijd van tien jaar en een waarde van drie miljard dollar. Naast applicatieontwikkeling neemt HP het wereldwijde beheer van de infrastructuur en het netwerk over, alsmede de rekencentra en de desktop- en eindgebruikersondersteuning. Ongeveer 1850 P&G-automatiseerders stappen over.
 
Het computerbedrijf denkt na de overname van Compaq veel vaker mee te kunnen dingen maar de lucratieve langjarige megacontracten. Ter onderstreping hiervan wijst het op andere recente uitbestedingscontacten met Bank of Ireland (zeven jaar, 600 miljoen dollar) en Ericsson (overnemen beheer it-infrastructuur, geschatte waarde één miljard). Toch valt hier het een en ander op af te dingen. De contracten met de Ierse bank en telecombedrijf Ericsson zijn minder verrassend, omdat het om trouwe klanten gaat.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 25 april 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-24T00:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.