Palm stopt camera en wifi in nieuwe pda's

Palm heeft twee nieuwe pda's uit, de Zire 71 voor consumenten en de Tungsten C voor professioneel gebruik.

Tungsten C, de nieuwe Palm handcomputer voor professionele gebruikers, beschikt over geïntegreerde wifi-capaciteiten, waardoor het een verbinding kan maken met draadloze 802.11b-netwerken. Het is meteen ook de eerste Palm-pda waarin een Xscale processor van Intel zit, in plaats van de processors van Texas Instruments of Motorola die Palm tot nu toe gebruikte. De Tungsten C beschikt over een ram-geheugen van 64MB, en ook dat is nieuw voor Palm.
 
De ingebouwde vpn-verbinding moet de gebruikers op een veilige manier toegang geven tot bedrijfsnetwerken. Bovendien hoeven ze hun pda niet langer synchroniseren met hun desktop computers voor ze hun nieuwe e-mail kunnen lezen. De Tungsten C kost zo'n 575 euro.
 
De Zire 71 is eerder gericht op de consument en kost ongeveer 359 euro. Net als andere pda-makers gaat Palm helemaal de 'multimedia'-toer op. In de Zire 71 zit dan ook een digitaal cameraatje, dat fotootjes kan nemen van maximum 640 op 480 pixels. De Zire 71 kan tot 200 fotootjes opslaan.
 
Dankzij de ingebouwde Realone Mobile Player van Real Networks kan de gebruiker ook mp3'tjes beluisteren via de Zire 71. Om die geluidsbestandjes op te slaan hebben ze wel een Secure Digital uitbreidingskaartje nodig, dat Palm apart verkoopt. In de Zire 71 zit een 144-MHz Omap310 processor van Texas Instruments en 16MB aan ram-geheugen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.