Cisco introduceert 3700-routergamma

Cisco Systems lanceert het Cisco 3700-routergamma voor 10 tot 50 gebruikers. Deze serie routers biedt binnen één modulair toestel alle nodige functies voor veilig en snel spraak-, data- en videoverkeer in netwerken.

De modulair opgebouwde Cisco 3700-toestellen sturen en beheren niet alleen het netwerk, ze vervangen ook de traditionele telefooncentrale. Er kunnen zowel analoge telefoontoestellen als IP-toestellen op aangesloten worden. Dat laat bedrijven toe geleidelijk over te schakelen naar een nieuwe telefonie-infrastructuur.
 
Via een extra module kunnen de Cisco 3700-routers de IP-telefoontoestellen van stroom voorzien, waardoor extra stopcontacten overbodig zijn. De module levert ook stroom aan de basisstations van een draadloos netwerk, dat de installatie eventueel kan aanvullen om extra gebruikscomfort te bieden.
 
De Cisco 3700-modellen functioneren bovendien als firewall. Daarnaast kan er een intrusion detection system (IDS) ingebouwd worden. Om het surfen op het internet, intranet of extranet sneller te laten verlopen, kan aan een Cisco 3700 een content delivery-module toegevoegd worden. Een vpn-module maakt het mogelijk om veilige langeafstandsverbindingen op te zetten met bijvoorbeeld thuiswerkers, partners of de VPN-diensten van een serviceprovider.
 
Tot slot combineert de Etherswitch-module van de Cisco 3700-serie een router en een switch in één toestel. Een Cisco 3700 biedt tot 50 gebruikers dan zowel toegang tot het lokale bedrijfsnetwerk (lan) als tot de buitenwereld via het internet of een wan (wide area network of langeafstandsnetwerk).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-09T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.