Achtienhonderd banen weg bij Nokia Networks

De Finse gsm-producent Nokia gaat zijn netwerkdivisie fors reorganiseren. De plannen betekenen het verlies van achttienhonderd arbeidsplaatsen.

Net nu het leek alsof de periode van de drastische ontslagenrondes achter de rug is, meldt Nokia Networks dat er in Finland elfhonderd arbeidsplaatsen komen te vervallen en zevenhonderd elders in de wereld.
 
De afdeling die producten voor gsm-netwerken maakt, gaf haar financiële resultaten nog niet vrij, maar op 11 maart waarschuwde Nokia Networks al voor een aanzienlijk verlies in het eerste kwartaal. Later kondigde het ook aan dat het verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsvestigingen wil sluiten.
 
Nokia Networks is niet het enige bedrijf dat lijdt onder de vertraagde uitbouw van telecomnetwerken. De dienstenaanbieders, zoals AT&T, houden door de economische terugval immers al enige tijd de hand op de knip. Bovendien zijn de vooruitzichten voor dit jaar weinig hoopgevend.
 
Met de voorgenomen ontslagronde schaart Nokia Networks zich in de rij van andere gsm-netwerkproducenten die als reactie op die terugval werknemers ontslaan. Vorig jaar deden Ericsson en Motorola dat ook al.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.