Budgetten voor san krimpen verder in

Bedrijven spenderen dit jaar minder aan storage area networks (san) dan vorig jaar. Dat stelt marktonderzoeker The Info Pro in een nieuw rapport. Volgens de marktanalist is er gebrek aan betere san-beheertools.

40 procent van de ondervraagde managers zegt dat ze dit jaar minder willen spenderen aan san-technologie dan vorig jaar. 30 procent wil in 2003 evenveel investeren in san als in 2002.
 
Volgens marktanalist The Info Pro gaat de interesse nu vooral uit naar de eerder low-end san's, terwijl veel bedrijven de voorbije twee jaar geïnvesteerd hebben in de duurdere high-end san-technologie. Mede daardoor gaan nu de san-budgetten omlaag. Bovendien daalt ook de prijs per megabyte en blijven ondernemingen hun it-budgetten uiterst voorzichtig beheren.
 
Ongeveer een derde van de ondervraagde bedrijven wil investeren in san-software in plaats van in extra san-hardware. Met die software voor beheer willen ze hun aanwezige san-infrastructuur ten volle benutten. Bovenaan hun verlanglijstje staat dan ook betere storage management software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.