Global Crossing ziet licht aan einde tunnel

De telecommarkt voor dataverkeer gaat vanaf midden 2004 weer groeien. Ook nu al is van een lichte opleving sprake. Dat zegt coo Carl Grivner van Global Crossing.

Gnivner denkt aan een groei tussen de 50 en 100 procent per jaar. Wat betreft capaciteit op de glasvezelnetten is er nog ruimte genoeg voor die groei. "Ik denk dat momenteel nog geen 50 procent van het glasvezelnet in gebruik is", zegt Grivner. "En de technologie biedt ons mogelijkheden om de bestaande netwerken op te waarderen, zodat er meer capaciteit uit kan worden gehaald."
 
Daarmee onderschrijft hij direct de twee redenen voor de huidige prijsdruk op de markt. Er is sprake van een enorme overcapaciteit op de markt die met de huidige technologische ontwikkelingen in de nabije toekomst ook nog eens flink uitgebreid wordt. "Daarmee kunnen we het gebruik nog heel lang onder die 50 procent blijven houden", aldus Grivner.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 18 april 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-18T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.