Jaarresultaten Magnus uiterst mager

De Naardense it-dienstverlener Magnus ziet zijn omzet over 2002 dalen naar 18,9 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 34,4 miljoen. Ook het verlies is veel groter dan verwacht: 9,9 miljoen euro. Over 2001 was dit 1,4 miljoen.

Het bedrijf gaf eind vorig jaar aan een verlies van zeven miljoen euro te verwachten, maar door 'de moeilijke economische, politieke en organisatorische omstandigheden, de druk op tarieven, de te lage bezettingsgraden en de afsplitsing van alle activiteiten in Azië', viel dit uiteindelijk groter uit.
 
Met de beëindiging van de internationale activiteiten is het in het laatste kwartaal van 2002 gestarte herstructureringsprogramma grotendeels afgerond. Als laatste punt staat nog op de agenda de strategische samenwerking/herfinanciering van Magnus Nederland.
 
Aan die strategische samenwerking is gisteren begonnen met het tekenen van de intentieverklaring voor het samenvoegen van de activiteiten van Magnus en Qurius. Het laatstgenoemde bedrijf is gevestigd in Zaltbommel en automatiseert bedrijfsprocessen. Het heeft zeventig werknemers en de omzet over 2002 bedroeg zeven miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.