Novell boekt vooruitgang op diverse fronten

Novell zal voor velen onlosmakelijk verbonden blijven met Netware, maar op Brainshare werd duidelijk gemaakt dat het bedrijf vooruitgang blijft boeken rond een hele rits producten en gebruikersgroepen.

Dat Netware niet wordt verloochend, blijkt uit de aankondiging van versie 6.5 (nu in beta) met bijzondere nadruk op de bijhorende business services. Niet alleen moeten op die wijze de extra mogelijkheden van Netware makkelijker aanwendbaar zijn, maar tevens mikt men met deze versie op toepassingen als onder andere systeemconsolidatie, san, bedrijfszekere 'agentschap'-infrastructuren en een 'virtual office' (voor het makkelijker beschikbaar stellen van resources en data aan de eindgebruikers).
 
De nieuwe Netware versie wordt ook met een applicatieserver geleverd (afkomstig uit de Silverstream overname), evenals een hoeveelheid aan 'open source' tools. Novell heeft overigens ook eigen werk aan de open source wereld toevertrouwd, in casu de broncode van de Nsure uddi-server. Op termijn zal overigens Netware naast de eigen kernel ook op basis van de Linux kernel worden aangeboden.
 
Naast Netware onderstreept Novell dat de omzet van producten als Groupwise ('collaborative' software met naar verluidt mooie successen tegen gelijkaardige producten; nu ook met clients voor Linux en Mac), Zenworks (met nu ook een Resource Management functionaliteit, goed voor zowel servers als pda's) en nieuwe services voor 'ID'-beheer (onder andere een connector voor Liberty Alliance Websites). Een sleutelelement blijft hierbij Novells eDirectory - verkrijgbaar voor Netware, NT/2000, Linux, Solaris en AIX omgevingen - die nu ook al door 67 'third parties' wordt verdeeld in combinatie met hun producten.
 
Voorts wordt ook bij Novell hernieuwd aandacht besteed aan de indirecte verkoopkanalen - onder meer naar het mkb - en het aanbieden van oplossingen. Voorts heeft het bedrijf door de overname van Silverstream ook een belangrijke 'gemeenschap' van ontwikkelaars verworven en die wil men uitdrukkelijk blijven bedienen. Zelf heeft Novell in de korte periode sinds de overname al uitgebreid een beroep gedaan op technologieën van Silverstream.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-16T00:00:00.000Z Guy Kindermans, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.