Blijvend succes voor Progress dankzij partners

Hoewel trouw aan zijn technologie- en partnertradities, werkt Progress Software al een aantal jaren gestaag aaneen metamorfose.

Progress biedt vanouds een database en ontwikkelingsomgeving voor toepassingen, die inmiddels al aan versie 10 toe is. Om meer onderscheid te bieden met het verleden heeft deze ook een andere naam meegekregen; Openedge. Deze versie biedt onder meer keuzemogelijkheden inzake de ontwikkeling van de front end van de toepassing (nu ook in .Net), naast faciliteiten om Progress toepassingen ook als webservices aan te bieden. Tegelijk maakt Openedge ook tenvolle gebruik van de applicatie-integratietechnologie van Sonic, die nu wordt aangeboden als een 'Enterprise Software Bus'.
 
Deze laatste is 'services'-gericht en steunt op standaarden als xml, Soap, jms, et cetera. Gecombineerd met intelligente routing en beheerfaciliteiten, moet dit een efficiënte en beveiligde omgeving voor applicatie-intergatie vormen, zonder de nadelen van de volgens Progress dure en bedrijfseigen integratieproducten van derden. Progress heeft voor dat alles in de voorbije periode niet alleen zelf technologie ontwikkeld, maar die ook ingekocht.
 
Uiterst belangrijk voor het succes blijven de partners, die vaak al jaren geruik maken van Progress technologie voor de ontwikkeling van hun (vaak) verticale softwareoplossingen. Progress benadrukt hun belang door niet alleen samen te werken inzake technische kennis en klantenaanpak, maar ook door de onderlinge samenwerking tussen partners actief aan te moedigen. Dit laatste werd onder meer in België uitgeprobeerd en wordt nu ook op wereldwijd uitgewerkt onder de 'BusinessEdge'-vlag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-16T00:00:00.000Z Guy Kindermans, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.