Rotterdamse haven werkt met Rf/id

Het nieuwe logistieke systeem van het Amerikaanse leger is ook in gebruik bij de Rotterdamse haven. Containers zijn te volgen middels van radiofrequentie-identificatie (Rf/id).

Het Amerikaanse leger gebruikt een Rf/id-systeem van de firma Savi Technology om de aanvoerlijnen in Irak te beheren. Het systeem is ook in gebruik in de Rotterdamse haven, van waaruit veel goederen voor het Amerikaanse leger verder worden gedistribueerd. Een zegsvrouw van Savi meldt dat bij containeropslagbedrijf ECT (onderdeel van Hutchison-Whampoa) twee projecten lopen: een commerciële pilot voor het volgen van containers, en één voor de ondersteuning van het Amerikaanse leger, waarbij een andere radiofrequentie wordt gebruikt.
 
De Nederlandse krijgsmacht is overigens ook bezig met de ontwikkeling van een soortgelijke oplossing. "Dit tracking & tracing-systeem moet de klok rond kunnen aangeven waar het materieel in de logistieke lijn is gebleven en wat er in zit", zegt Defensie-woordvoerder Sierk Nawijn. De invoer staat gepland voor begin 2005.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel over 'erp in de oorlog' in de Computable van 18 april 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.