Microsoft beperkt xml in Office 2003

Microsoft beperkt de ondersteuning van xml (extensible markup language) in zijn aanstaande nieuwe applicatiepakket Office 2003.

De veelgeroemde steun voor de open documentenstandaard, de basis voor webdiensten, is in volledige vorm voorbehouden aan de zwaardere uitvoeringen, Professional en Enterprise, van de kantoorsoftware. De Standard-uitvoering moet het doen met een gedeeltelijke xml-implementatie.
 
Met de Windows Rights Management Services (RMS) voor documentenbescherming en Excel List voor data-analyse gebeurt hetzelfde. Microsoft meldde dit eind vorige week. De leverancier stelt dat het verschil in xml-ondersteuning niet van groot belang is en noemt het gerechtvaardigd vanwege het verschil in doelgroepen. Tijdens de twee testrondes in oktober en maart, uitgevoerd met de Enterprise-uitvoering, waren deze beperkingen van de standaarduitvoering nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.