Dell en Oracle versterken onderlinge banden

Dell en Oracle hebben de toch al nauwe banden tussen de ondernemingen nog wat verder aangetrokken. Dell gaat na de VS nu ook in Europa Intel-servers verkopen met daarop de Oracle 9i databank of de 9i applicatieserver geïnstalleerd.

Aan de onderkant van de markt brengen beide bedrijven gezamenlijk een aantal goedkopere PowerEdge-clusters op de markt. Opmerkelijk is dat Dell de klant daarbij de vrije keuze laat de geoptimaliseerde 9i RAC-databank (real application cluster) op Linux te laten draaien (de Advanced Linux-servereditie van Red Hat) of op Windows-2000.
 
Michael Dell en Larry Ellison, de ceo's van Dell en Oracle maakten ontspannen en gebroederlijk naast elkaar gezeten op een podium in New York ook bekend in de VS te gaan samenwerken op het gebied van de professionele dienstverlening.
 
Medewerkers van Oracle Consulting lopen daartoe mee in de Amerikaanse Dell Services teams; Europa volgt later dit jaar. De dienstverlenings-pakketten hebben een vaste prijs en omvatten onder meer migratiediensten voor klanten die hun 9i databank willem migreren van Unix naar Linux, implementatiediensten om snel een 9i databank met RAC in de lucht te krijgen en het afstellen van de capaciteit en de prestaties, het spiegelen van de databank en het plannen van 'disaster recovery'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-03T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.