Verwachte cijfers it-besteding verder omlaag

Door de groeiende economische onzekerheid, mede veroorzaakt door de oorlog in Irak, gaan de voorspelde cijfers van de wereldwijde it-besteding in 2003 verder omlaag.

Marktanalist IDC stelde zijn voorspellingen voor de it-besteding deze week naar beneden bij. Eerder verwachtte IDC dit jaar een groei in de wereldwijde besteding met 3,7 procent in vergelijking met vorig jaar, maar nu blijft het bij een veel bescheidener groei van 2,3 procent.
 
De nieuwe groeicijfers zijn "grotendeels te wijten aan de aanhoudende economische en geopolitieke onzekerheid", verklaarde IDC. In de Verenigde Staten voorspelt de onderzoeker voor dit jaar een groei van de it-besteding met amper 1,5 procent, terwijl Europa een groei van 2 procent haalt.
 
IDC beklemtoonde dat het erg moeilijk is om te voorzien wat de komende zes maanden brengen, en sluit een verdere recessie niet uit. Toch denkt de marktonderzoeker dat het einde van de oorlog in Irak voor een geleidelijk herstel van de winstmarges en van het economische vertrouwen zal zorgen, waardoor de budgetten voor informatie technologie zullen groeien. Volgens IDC komt in 2004 eindelijk een wereldwijde heropleving in de sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.