Gebruik van instant messaging groeit hard

Dit jaar komt er een sterke groei in het professionele gebruik van instant messaging. Ferris Research voorspelt meer dan een verdubbeling. Als professioneel communicatiemiddel concurreert IM dan met e-mail en telefoon.

Dit jaar zouden wereldwijd 23 miljoen gebruikers IM inzetten als professioneel communicatiemiddel, terwijl dat er eind vorig jaar nog maar 10 miljoen waren. Die groei wordt gestimuleerd door een aantal recent gelanceerde of binnenkort te verwachten IM-producten voor bedrijven.
 
Tegen 2007 zijn er volgens Ferris Research al 182 miljoen professionele IM-gebruikers. De markt van professionele IM-technologie zal dan volgens de marktanalist bijna zeven keer zo groot zijn als nu, namelijk 794 miljoen dollar tegenover 133 miljoen dollar vorig jaar.
 
Ferris ziet verschillende factoren als motor van die groei, onder meer de gestage integratie van de IM-technologie met meer uitgebreide samenwerkingstechnologie zoals Microsoft Exchange en Lotus Notes, maar ook de veranderende houding ten op zichte van IM voor professioneel gebruik - een kwestie van professionele etiquette.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.