Esko-Graphics besteedt uit bij EDS

Het Belgische bedrijf Esko-Graphics tekende een outsourcingcontract met dienstenleverancier EDS. Deze gaat de it-infrastructuur het bedrijf de komende 3,5 jaar beheren.

Esko-Graphics is een wereldwijde aanbieder van digitale pre-press en pre-productie diensten en producten voor de grafische sector en de verpakkingsindustrie. De onderneming is ontstaan uit de recente fusie van het Deense Purup-Eskofot en het Belgische Barco Graphics. Het bedrijf, dat zijn centrale zetel in Gent heeft, wil via de overeenkomst met EDS zijn it-systemen in de volledige organisatie standaardiseren en uniformiseren.
 
Volgens het contract neemt EDS het beheer over van alle systemen, inclusief de desktops, het netwerk en de servers, en garandeert het daarbij een hoog niveau van stabiliteit en veiligheid. Esko-Graphics kan zich dan concentreren op het ontwikkelen van bedrijfstoepassingen.
 
"Samen met Esko-Graphics wil EDS een win-win situatie creëren, waarbij de concurrentiële voordelen van Esko-Graphics worden verbeterd en hun kosten worden beperkt, terwijl EDS kan genieten van een sterkere aanwezigheid in de high tech-industrie", zegt Birgitte Pingel, client sales executive bij EDS Denemarken.
 
Esko-Graphics heeft vestigingen in 22 verschillende landen, waarvan België, Denemarken en de Verenigde Staten de belangrijkste zijn voor de organisatie. Zoals gewoonlijk bij de outsourcingcontracten van EDS, neemt de dienstenleverancier een aantal IT'ers over van zijn klant. 10 werknemers van Esko-Graphics, uit Denmarken, België, het Verenigd Koninkrijk en de VS, werken sinds 1 maart al voor EDS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-08T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.