Sun onthult instant messaging-server

Sun Microsystems heeft zijn nieuwe serversoftware voor instant messaging (im) vrijgegeven. Het bedrijf had al aangekondigd de markt voor im-software voor bedrijfsgebruik op te gaan.

Het Collaborative Business Platform, vallend onder de softwarereeks Sun One (Open Network Environment), is een combinatie van Suns programmatuur voor e-mail, kalenderplanning en im. Laatstgenoemde component is alweer toe aan versie 6.0, maar was tot op heden verbonden aan de portaalprogrammatuur van het bedrijf. Die software is van oorsprong afkomstig van Netscape.
 
Sun wil im echter als zelfstandig, niet-portaalgebonden functie aanbieden. De nieuwe programmatuur biedt functionaliteit voor beveiliging, toegang via draadloze netwerken, zoektochten en archivering van de berichten.
 
De computerproducent is hiermee aartsrivaal Microsoft een stap voor. Die Windows-leverancier komt midden dit jaar met zijn eigen im-serversoftware, codenaam Greenwich. Op de consumentenmarkt is Microsoft al geruime tijd aanwezig, als één van de grotere spelers naast America Online (AOL) en Yahoo. De bedrijfsmarkt wordt tot op heden gedomineerd door IBM middels de Sametime-software van dochter Lotus.
 
Softwareleveranciers zien in toenemende mate brood in de im-bedrijfsmarkt. Met name de combinatie met e-mail- en kalendersoftware zou meerwaarde opleveren. Deze directe vorm van communicatie leent zich echter niet voor alle bedrijfstakken of functies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.