Yahoo overtreft financiële verwachtingen

Yahoo boekt nu al vier winstgevende kwartalen op rij. De financiële resultaten van het afgelopen kwartaal overtreffen zelfs de verwachtingen van marktanalisten.

Het webportaal boekt voor het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 46,7 miljoen dollar, omgerekend 8 dollarcent per aandeel. Een opvallende vooruitgang in vergelijking met het verlies van 53,6 miljoen dollar of 9 dollarcent per aandeel, in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.
 
Yahoo overtreft hiermee de verwachtingen van Wall Street-analisten die een winst hadden voorspeld van 6 dollarcent op een omzet van 273 miljoen dollar. De omzet voor het afgelopen kwartaal bedraagt 282,9 miljoen dollar - dat is een stijging met 47 procent ten opzichte van de 192,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2002.
 
Volgens Yahoo zijn adverteerders steeds meer geneigd te betalen voor een opvallende, lees: hoge, plaats in de zoekresultaten. Daarnaast haalt Yahoo ook inkomsten uit snelle internetverbindingen. Op die manier wist het webbedrijf de povere opbrengst uit online-advertenties aan te dikken.
 
Yahoo verwacht dat de bedrijfsresultaten blijven stijgen. Voor het lopende tweede kwartaal voorspelt het een omzet van 315 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable/DataNews
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.