Werknemers zijn de grootste netwerkbedreiging

De grootste bedreiging voor het bedrijfsnetwerk komt niet van buitenaf maar wel van de vergissingen van de eigen werknemers. Een groter opleidingsbudget is dus geen overbodige luxe.

Volgens een recent onderzoek (in opdracht van de Computing Technology Industry Association), vormen menselijke fouten de allergrootste bedreiging voor bedrijfsnetwerken. Nochtans zijn veel van die vergissingen gemakkelijk te voorkomen door een goede opleiding.
 
Uit de studie blijkt dat 31 procent van de bedrijven één tot drie belangrijke veiligheidsproblemen te verwerken kreeg in de voorbije zes maanden. Toch gaf 22 procent van de ondervraagde bedrijven aan dat niemand van hun it'ers een specifieke security-opleiding had gevolgd. Meer dan twee derden van de respondenten liet slechts een kwart van hun informatici een opleiding volgen rond beveiliging. Maar liefst 96 procent van alle ondervraagde bedrijven stelden dan ook dat ze meer opleiding rond beveiliging nodig hebben voor de it'ers.
 
Comptia raadt ondernemingen aan om meer preventief te werken, en dus de nodige training te voorzien vóór hun netwerk schade oploopt door menselijke fouten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Deze conclusie was vooraf te voorspellen. Het management ziet, door ontbrekend inzicht, geen gevaren in de ICT; echter ICT brengt wel degelijk de nodige bedreigingen met zich mee. Een risicoanalyse zou standaard uitgevoerd dienen te worden waarbij het wenselijk is dat op termijn zelfs een door de overheid (wettelijk) verplichte jaarlijkse auditing van toepassing zou moeten worden. Alleen op deze manier zal in de nabije toekomst de gevaren van ICT te beperken zijn. geheel uitsluiten zal nimmer kunnen. Dat het management er na genoemde risicoanalyse budget zal verstrekken moge duidelijk zijn.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.