Wifi dwingt bedrijfsleven tot aanpassingen

De opmars van draadloze netwerktechnologie laat het bedrijfsleven niet ongemoeid. Dit zegt vice-president beveiliging Mark Stevens van Watchguard, leverancier van hardware-firewalls.

"Wifi heeft wat ons betreft invloed op drie gebieden. Ten eerste moeten bedrijven beter nadenken over het segmenteren van hun netwerken, en hoe ze die segmenten met elkaar laten communiceren. Dit is nu met reguliere netwerken natuurlijk al aan de orde, maar dat moet je doen met firewalls en niet met switches (netwerkschakelaars - red.) zoals nu veelal gebeurt."
 
Stevens ziet de firewall dan ook in toenemende mate als flessenhals in de ict-infrastructuur. Niet verwonderlijk: Watchguard heeft met zijn hardware-matige aanpak de oplossing. "Net zoals Netsceen", noemt Stevens zijn voornaamste concurrent.
 
"Een tweede invloed van wifi, immers een gedeeld medium, is de groeiende behoefte aan persoonlijke firewalls en technieken zoals ipsec en vpn. Ten derde komen er hierdoor ook nieuwe technologieën, bijvoorbeeld voor het behouden van netwerkverbindingen,persistance, om een dode plek tussen twee wifi-netwerken te overbruggen." Watchguard krijgt hierbij te maken met nieuwe concurrenten. Stevens noemt het Finse Netseal en het Amerikaanse Netmotion als spelers met interessante technologie.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 11 april 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.