Microsoft bouwt besturing voor IP-telefoons

In juni komt Microsoft met een besturingssysteem dat kan dienen voor het maken van IP-telefoons. Verschillende telefoonproducenten zijn van plan om dat ook te doen.

Microsoft brengt in juni een nieuwe versie van Windows CE.Net op de markt, het besturingssyteem voor kleine toestelletjes. Die nieuwe versie kan worden gebruikt voor het maken van IP-telefoons.
 
Hitachi, NEC, Casio Computers, Samsung en drie andere producenten zijn alvast van plan om daadwerkelijk IP-telefoons te ontwikkelen die draaien op de nieuwe Windows CE.Net-versie. Die telefoons zijn in de eerste plaats bestemd voor bedrijven.
 
De producenten van chips voor dit soort toestellen, zoals Texas Instruments en ARM, passen hun producten ook aan aan de nieuwe IP-mogelijkheden, zo liet M/icrosoft weten.
 
Internettelefonie begint stilaan door te dringen in de bedrijfswereld van de Verenigde Staten. Aangezien de gebruiker belt via het internet, valt het prijsverschil tussen nationale en internationale telefoongesprekken weg, en dat zorgt dus voor een lagere telefoonrekening.
 
In 2002 werd ongeveer 6 procent van alle internationale telefoongesprekken gevoerd met behulp van VOIP-technologie (Voice over IP). Marktanalisten verwachten dat dit aantal dit jaar stijgt met 5 tot 6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.