Sars-virus bedreigt elektronica-industrie

Het Sars-virus (Severe Acute Respiratory Syndrome) brengt de elektronicaproductie in het Verre Oosten in gevaar, zo stelt marktanalist Aberdeen.

De beschikbaarheid van onderdelen die voor de wereldwijde markt worden gemaakt in China en de omringende landen komt in het gedrang. De longaandoening Sars grijpt in het Verre Oosten zo snel om zich heen dat de elektronica-industrie - een miljardenbusiness - bedreigd wordt. Dat stelt marktanalist Aberdeen in een recent onderzoeksrapport.
 
De hoogst besmettelijke ziekte veroorzaakt in Azië namelijk onderbrekingen in de productie, het anuleren van reizen en vertraging van transporten. Daardoor komt de beschikbaarheid van onder meer semiconductors en elektronische componenten uit China en de omringende landen in het gedrang.
 
"De voorbije achttien maanden verkoopt technologie zoals draadloze netwerktechnologie voor de consument erg goed. Helaas wordt dit soort technologie grotendeels geproduceerd in de Azië-Pacifische regio, en met name in China", zegt Russ Craig, analist bij Aberdeen en mede-auteur van het onderzoeksrapport.
 
Sars stak de kop op in de Chinese Guangdong-provincie, waar veel producenten van semiconductors en elektronica gevestigd zijn. De ziekte verspreidt zich nu naar andere streken waar bedrijven staan die de wereldwijde elektronicamarkt bevoorraden. Die componenten komen terecht in allerlei consumentengoederen zoals pc's, laptops, draadloze netwerkcomponenten, DVD-spelers en tv's; producten die ook allemaal in diezelfde regio worden gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit is niet helemaal juist, ze weten het niet! Ze speculeren erop dat het niet zo is, maar gisteren werd er gezegd dat het misschien via het water verspreid kan worden. Dit noem ik ook erg besmettelijk!

Uw berichtgeving is niet juist. SARS is geen hoogst besmettelijke ziekte. SARS wordt vermoedelijk overgedragen via speeksel of via lichamelijk contact, maar niet via de lucht zoals bijvoorbeeld een griepvirus. Vandaar dat uitsluitend mensen die nauw contact hebben gehad met slachtoffers zelf ook SARS oplopen. Als het een hoogst besmettelijke ziekte was, dan zouden er op dit moment veel meer slachtoffers zijn dan de 75 doden en 1800 zieken wereldwijd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable/ Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.