Britse regering keurt 5,8 GHz draadloos goed

De Britse overheid hecht haar goedkeuring aan het gebruik van de 5,8 GHz-radioband voor draadloze netwerken. Dit maakt breedband wifi-verbindingen mogelijk.

Gebruik van de 5,8 Hz-band was tot voor kort niet toegestaan doordat sommige radarsystemen opereren in dit deel van de radioband. Het Britse ministerie van Economische Zaken heeft dit besluit net voor de Kerst genomen.
 
Internet-leveranciers en gemeenschapsgroepen mogen voortaan de 5,8 GHz C-band gebruiken voor draadloze netwerken. Zij kunnen vanaf 5 januari licenties aanvragen die expres laag zijn geprijsd: één pond per aansluiting en een minimale jaarbetaling van vijftig pond. De licenties zijn vanaf februari actief. British Telecom is reeds bezig met proeven voor een breedbanddienst over 5,8 GHz.
 
"Het vrijgeven van deze frequentie zal naar verwachting de ontwikkeling stimuleren van draadloze toegangsdiensten voor vaste bedragen. Dit omvat bijvoorbeeld goedkope Internet-toegang in gebieden die momenteel niet bediend worden door breedband-aanbieders", verklaart het ministerie. Zo vinden de proeven van BT plaats in delen van Schotland, Wales, Cornwall en Noord-Ierland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.