HP en Red Hat versterken samenwerking

Hewlett-Packard en Red Hat stroomlijnen en verstevigen hun samenwerking. Zo hopen ze meer Linux- servers te verkopen.

De twee bedrijven werkten al samen, maar deze is gebaseerd was op een aantal overeenkomsten die varieerden volgens de locatie en naar gelang van het product. Een duidelijke lijn ontbrak echter. Door de handen nu steviger in elkaar te slaan, hopen HP en Red Hat de verkoop van Linux-servers een extra stimulans te geven. Red Hat is namelijk de grootste verkoper van het Linux-besturingssysteem, terwijl HP de nummer één is in de markt van Intel-gebaseerde servers.
 
Door de kersverse overeenkomst levert HP nu ook de nodige bijstand voor de Linux-technologie, terwijl Red Hat ook diensten verleent die vroeger alleen door HP werden verzekerd. Op die manier hopen de twee partners het vertrouwen te winnen van de klanten die nu hun bedrijfskritieke servers nog niet op Linux durven draaien, omdat ze vrezen voor een gebrek aan ondersteuning bij eventuele problemen.
 
Zo'n 15 procent van HP's Intel-gebaseerde servers wordt nu al verkocht met Linux aan boord. Volgens de serverleverancier was de Linux-gerelateerde verkoop in 2002 goed voor een omzet van 2 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.