EDS zet ceo Dick Brown aan de dijk

Dienstenleverancier Electronic Data Systems (EDS) verwijdert Dick Brown uit zijn ceo- en voorzittersstoel. Sinds 3 september daalde de waarde van de EDS-aandelen met 60 procent

Michael Jordan, gewezen topman van CBS, neemt beide functies over van Brown. Volgens EDS zijn de raad van bestuur en Dick Brown samen overeengekomen dat het "in het belang van het bedrijf is om op dit moment voor een andere leider te kiezen". Bovendien wordt Jeffrey Heller, een gewezen topmanager van EDS, aangesteld tot 'president' en coo van Electronic Data Systems.
 
In het persbericht staat ook een vage verwijzing naar de problemen waarmee het bedrijf de voorbije maanden onder het leiderschap van Brown te kampen had. De raad van bestuur van EDS "gelooft dat het nieuwe managementteam van Jordan en Heller het bedrijf ongeschonden voorbij de gebeurtenissen uit het verleden kan leiden".
 
En die 'gebeurtenissen' zijn bekend. Zo moest EDS in september een ernstige winstwaarschuwing uitbrengen, kwam er een SEC-onderzoek en werd deze maand nog bekend dat het bedrijf zelf 430 miljoen investeerde in een slechtlopend contract. Sinds 3 september is de waarde van de aandelen dan ook gedaald met maar liefst 60 procent.
 
De 55-jarige Brown kwam aan boord van het Amerikaanse EDS in januari 1999. Voordien was hij voorzitter en ceo van Cable&Wireless in het Verenigd Koninkrijk.
 
Zijn vervanger, Michael Jordan, is al 66 en was dan ook al met pensioen. Hij laat nu de golfvelden voor wat ze zijn om bij EDS orde op zaken te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.