Belgische politie legt biometrische fototheek aan

De Belgische Federale Politie wil in 46 lokale centra een biometrisch fotoarchief installeren. De toepassing voor gezichtsherkenning werd besteld bij Iris.

Het Belgische bedrijf Iris levert software voor automatische formulierlectuur, elektronisch documentenbeheer, gegevensopslag en veeltalige karakterherkenning (OCR). Het bedrijf kreeg van de Federale Politie een bestelling om in 46 bijkomende centra hun toepassing voor een biometrisch fotoarchief te installeren. De installatie van deze toepassing wordt gespreid over verschillende maanden in 2003.
 
Iris heeft eerder al bij de Federale Politie een systeem voor gezichtsherkenning geïnstalleerd met het doel de beelden van verdachten te vergelijken met de foto's die zijn opgeslagen in de Nationale Gegevensbank (BNG). Doel daarvan is om volgens geklasseerde waarschijnlijkheden overeenkomsten te ontdekken, waardoor de opsporing van verdachte personen gemakkelijker wordt.
 
Door middel van morfologische methodes kan je verschillende individuele kenmerken meten (zoals de geometrie van de ogen, de mond en de neus), zodat een foto van tientallen jaren geleden nog steeds correspondeert met een recente foto van het individu.
 
Blijkbaar is de Federale Politie tevreden met de resultaten behaald door deze toepassing voor biometrische recherche, en werd daarom beslist om de toepassing ook beschikbaar te stellen voor de lokale politie. Iris heeft de opdracht gekregen om deze centra te installeren, zodat alle streken van België uitgerust zijn. Het fotoarchief van de Belgische Federale Politie is een van de grootste biometrische toepassingen in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-25T00:00:00.000Z Klaar de Groote, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.