Netscreen zet firewall in hart van netwerk

Met de overname van Onesecure kreeg Netscreen ook software voor geautomatiseerde detectie van netwerkaanvallen in handen. Hiermee wil het bedrijf zijn firewall een grotere en meer centrale rol in het bedrijfsnetwerk geven.

"Belangrijke firewall-leveranciers als Checkpoint zullen marktaandeel verliezen als ze hun systemen niet van meer functionaliteit voorzien." Deze visie hield Netscreen-ceo Robert ThomasComputablevoor vlak voordat hij doorvloog naar de Duitse ict-beurs Cebit enkele weken terug.
 
Hij deed Amsterdam aan om de opbouw van de Benelux-organisatie van de vpn- en firewall-specialist te bekijken en een belangrijke klant in Apeldoorn op te zoeken. Netscreen zegt nu 65 procent van zijn omzet buiten de VS te realiseren.
 
Het bedrijf is vijf jaar terug begonnen als een vpn-specialist (virtual private network). Nog steeds haalt het concern het grootste deel van zijn omzet (65 procent) uit vpn-implementaties, waarmee internetverbindingen te beveiligen zijn door versleuteling van de informatie. De rest van de omzet komt uit de verkoop van firewalls. Thomas ziet dit aandeel groeien doordat firewalls een meer centrale rol gaan vervullen in het netwerk. De apparatuur komt in het hart van het netwerk terecht.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 4 april 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-03T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.