Intel maakt Centrino-ondersteuning Linux

Intel ontwikkelt ondersteuning van zijn Centrino-mobiliteitspakket voor Linux. Het deze maand gelanceerde Centrino is een energiezuinige combinatie van processor, chipset en draadloos netwerk.

De chipproducent werkt aan de Centrino-ondersteuning in zijn laboratoria, maar de driversoftware heeft nog niet alle tests doorlopen. Intel weet dan ook nog niet wanneer en hoe het de software wil uitbrengen. Volgens woordvoerder Scott McLaughlin hangt dat ook af van de wensen en vereisten van Centrino-laptopfabrikanten.
 
"We hebben Linux in onze labs getest op onze Centrino-technologie voor mobiele computers. De uiteindelijke validatie gebeurt naar aanleiding van vraag van onze klanten (de computerfabrikanten - red.). Wij verwachten wel uit te komen met volledige ondersteuning in Linux-drivers voor Centrino", aldus McLaughlin.
 
Intel is er echter nog niet over uit of het de Centrino-drivers uitbrengt als open source software. Indien het bedrijf dat niet doet, kan dat weer slecht vallen in de open source gemeenschap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.